„Big Brother” Rusia are deja aparatură pentru controlul Facebook!

Postat in aug. 31 2012 de catre costel

Serviciul de Informaţii Serviciul de Informaţii Externe al Rusiei a achiziţionat, recent, sisteme informatice destinate controlului blogurilor şi al reţelelor sociale, a dezvăluit ziarul Kommersant.

Cele trei sisteme costă aproximativ 30 de milioane de dolari şi au fost comandate, în secret, de unitatea militară specială 54939. Kommersant nu dezvăluie cum a obţinut informaţia.

Primul sistem este codificat „Dispute” şi este destinat monitorizării permanente a blogosferei şi reţelelor sociale, determinând unde se generează informaţia care trezeşte interesul public şi modul în care se răspândeşte informaţia în spaţiul virtual.

Monitor 3 va genera informaţia pentru „controlul secret” al internetului. Autorităţile ruse vor disemina informaţiile dorite în spaţiul virtual cu ajutorul celui de-al treilea sistem – Storm 12.

Cele trei sisteme sunt livrate de Iteranet, firmă condusă de Igor Maskievic, un fost criptograf de top al Rusiei.

Dispute şi Monitor 3 vor fi operaţionale încă de anul acesta, în vreme ce Storm 12 va deveni activ în prima parte a anului viitor.

Serviciile secrete ruse vizează controlul audienţei în reţelele sociale prin viteză de reacţie, în baza unor scenarii predefinite pe categorii de probleme.

Sursa: jurnalul.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
„Big Brother” Rusia are deja aparatură pentru controlul Facebook!, 10.0 out of 10 based on 1 rating


One Response to “„Big Brother” Rusia are deja aparatură pentru controlul Facebook!”

  1. thank you i was translate from google it is ver good blog, thank you

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment