Dovada faptului că Regimul Băsescu duce la indeplinire “Planul de vânzare pe degeaba a României” inceput din anul 2000 de …. Mugur Isărescu!

Postat in feb. 06 2012 de catre costel
Cititi cu mare atentie: Dovada faptului că Regimul Băsescu duce la indeplinire “Planul de vânzare pe degeaba a României” inceput din anul 2000 de …. Mugur Isărescu!Iată ce scrie în Constituţia României, art. 136: “Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice”.
Iată ce spune Legea 544/2001: “Accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice, în conformitate cu Constituţia României”….

Iată ce s-a intamplat cand presa a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) detalii despre licenţele primite de firmele străine pentru exploatarea aurului şi a altor rezerve naturale pe teritoriul României. Răspuns:
“Informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria informaţiilor de interes public. (…) Sunt documentaţii care fac parte din categoria informaţiilor clasificate”.
România nu mai are de 22 de ani capacitatea industriala de a exploata aceste zacaminte, pentru ca industria extractiva si cercetarea in domeniu au fost distruse in mod deliberat.
În decembrie 1989, România nu mai avea nici o datorie externă. De atunci, lucrurile s-au schimbat. Conform datelor Băncii Naţionale, publicate cu cinci luni în urmă, ţara noastră a acumulat, în ultimii 22 de ani, o datorie externă de 92,1 miliarde de euro. Datoria totală se ridică la aproximativ 140 miliarde de euro!
Din 2005, România nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zăcămintele sunt epuizate. Totuşi, opt firme străine au primit licenţe de exploatare în zonele “epuizate”, care s-au dovedit a fi foarte bogate: conţin aur în valoare de 54 de miliarde de euro. Explicaţia: “Au avut hărţile geologice ale statului român”. Au avut acces la acele informaţii despre care ni se spune ca fac parte din categoria informaţiilor clasificate secrete de stat.
România nu mai are de 22 de ani capacitatea industriala de a exploata uriasele rezerve naturale care ne-ar scoate din marasmul economic, – insa isi mai aduce aminte cineva cand si CINE a semnat documentele internationale care acorda exploatarea acestor resurse unor firme particulare, – Statul Român avand un beneficiu de doar 4%! Da, ati citit bine! Din tot ce se exploateaza si se va exploata din subsolul tarii ( inclusiv din subsolul Marii Negre) România beneficiaza de doar 4%!
Vă aducem aminte noi: Aceste documente ( agreeate de FMI!) au fost semnate de Radu-Mircea Berceanu Ministrul industriei și comerțului in Guvernul Mugur Isărescu care a guvernat România în perioada 22 decembrie 1999 – 28 decembrie 2000.
Pe timpul lui Ceauşescu se scoteau între 14 şi 20 de tone de aur pe an. Dar, după 1990, extracţia a scăzut dramatic, iar în 2005, minele au fost sigilate. Oficial s-a spus că sunt epuizate”.
Un eveniment interesant s-a petrecut în anul 2000, când Banca Naţională ( condusa de facto tot de Mugur Isărescu chiar daca era prim-ministru) a refuzat să mai cumpere aur de la minele româneşti pe motiv că nu poate avea o rezervă mai mare de metal preţios decât 15% din tot ce înseamnă rezervă valutară. Cum aceste mine nu aveau voie să vândă metalul extras decât Băncii Naţionale, au dat, cum era de aşteptat, faliment. Dacă vechile firme româneşti care se ocupau de metalul preţios au dispărut, în locul lor au venit, în mod ciudat, opt companii străine care au cerut în concesiune parcele pentru prospecţiunea şi exploatarea zăcămintelor de aur, tocmai de unde acestea ”se terminaseră”.
Ştefan Marincea, preşedintele Institutului Geologic Român, a declarat că în ţara noastră mai sunt zăcăminte în valoare de cel puţin 54 de miliarde de dolari. Alte estimari spun cel puţin 100 miliarde dolari.
Statul, prin reprezentanţii săi, Isărescu si Berceanu  a ştiut perfect ce dă în concesie firmelor care jecmanesc rezervele strategice ale României.
Un alt studiu recent asupra exploatării zăcămintelor de aur din România arată că suntem în elita mondială a metalelor preţioase. “Ocupăm locul cinci în lume la extracţie, în decursul istoriei”, a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, autorul cercetării. Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zăcăminte. Cât înseamnă asta? Dacă ne raportăm la cursul BNR de vinerea trecută, când un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totală a zăcămintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Şi aceasta în condiţiile în care poporul român se luptă cu sărăcia şi cu nesiguranţa locurilor de muncă!
Conform Legii minelor, din vremea lui Isarescu si modificata  în 2009 sub guvernarea lui Emil Boc, România primeşte din partea companiilor care exploatează bunurile subterane o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage . Adică, dacă se câştigă 100 de milioane de euro din extracţia aurului, statul încasează 4 milioane, iar restul merge la firma care exploatează mina.
De menţionat este faptul că în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%!
Mafia bancara in frunte cu Trilateralul Bilderberg, masonul Mugur Isarescu au vandut România pe nimic inca din anul 2000, iar azi Băsescu si Boc nu fac decat sa urmeze acelasi PLAN bine pus la punct, ploconindu-se in fata altui călau al “Illuminati”, Jeffrey Franks, cel care a distrus economia Argentinei intre anii 1998-2001!
Cititi:
“Nu ne vindem ţara!… o facem cadou!” FMI a ordonat, Băsescu a aprobat
Băsescu vinde zăcămintele de cupru in valoare de 5 miliarde Euro cu… 46 milioane…. conform Codului Penal este “subminare a economiei nationale”!
Inaltă trădare! Regimul Băsescu cedează gratis combinatele energetice

 

Grupul Bilderberg si Adevarul despre evenimentele din 1989
Previziuni sumbre pentru Romania
Economia Romaniei nu se poate relansa!
Surse: “O Romanie moderna trebuie sa aiba cel mult 1,6 mil. pensionari!”, – dezvaluiri socante!
Romania are o situatie economica mai grea ca Grecia
Cum ne jefuieste Statul Roman
Raportul Comisiei Senatoriale privind privatizarea Petrom
Noua Ordine Mondiala conduce Romania
Afacerea Roşia Montană şi implicarea lui Traian Băsescu (I)
Afacerea Roşia Montană şi implicarea lui Traian Băsescu (II)

Sursa: Surse.org Un Proiect Open Source

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment