Iranul avertizează Statele Unite: “Nu suntem favorabili unei confruntări, dar suntem capabili să răspundem cu o lovitură din care nu se vor mai trezi”

Postat in oct. 13 2011 de catre costel

Ministrul iranian de Externe, Ali Akbar Salehi, a avertizat miercuri Statele Unite împotriva oricărei tentative de “confruntare” cu Iranul în problema presupusului complot iranian împotriva ambasadorului saudit la Washington, informează AFP.

“Nu căutăm confruntarea, dar dacă se va impune, consecinţele vor fi mai dure pentru ei decât pentru Iran”, a declarat Salehi.

Washingtonul a anunţat marţi inculparea a doi cetăţeni iranieni acuzaţi că intenţionau asasinarea ambasadorului saudit, într-un complot “conceput, organizat şi coordonat de Iran”, avertizând Teheranul că va suporta consecinţele.

“Nu suntem favorabili unei confruntări, dar, dacă Statele Unite ne vor ataca, suntem capabili să răspundem cu o lovitură din care nu se vor mai trezi”, avertizează Salehi.

Oficialul iranian a respins afirmaţiile americane, reamintind că Washingtonul a formulat acuzaţii identice după revoluţia islamică din 1979.

“Spre exemplu, în cazul Lockerbie, au acuzat Iranul de multe ori înainte de a spune că s-au înşelat”, reaminteşte ministrul.

Salehi a criticat “dramatica punere în scenă” făcută de autorităţile americane şi de presă în legătură cu dezvăluirea presupusului complot american, acuzând că “lucrurile au fost prezentate ca şi cum ar fi fost o explozie nucleară”.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a anunţat că Washingtonul şi aliaţii săi vor transmite un mesaj puternic Iranului şi îl vor izola din ce în ce mai mult pe scena internaţională. Secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, a avertizat liderii iranieni că Washingtonul îi va trage la răspundere pentru acţiunile lor.

Iranul a respins afirmaţiile americane, acuzând Washingtonul că a creat o “criză artificială” între Teheran şi vecinii arabi.

“Statele Unite încearcă să creeze diversiuni din cauza problemelor interne”, a apreciat Salehi.

Sursa : gandul.info

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)


One Response to “Iranul avertizează Statele Unite: “Nu suntem favorabili unei confruntări, dar suntem capabili să răspundem cu o lovitură din care nu se vor mai trezi””

  1. Porcii astia care nu sunt decit niste paraziti in spatele guvernului american tinut ostatec au facut la fel cu altii. Acest grup mi-au furat sistematic produsele inventate de mine si in timp ce mi-au sabotat firma si accesul la curtile de justitie au atentat la viata si libertatea familiei mele sperand sa negocieze din pozitie de putere prin frauda. Adica ei iti fura un milion de dolari si cind ii acuzi si ii somezi sa-ti returneze paguba incearca sa te acuze ca tu le-ai furat lor cinci dolari cu martori fabricati pentru care vor sa negocieze libertatea si cererea ta de restitutie. Asa a ajuns america tara handicapata.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment