Iranul s-a pregatit deja de razboi

Postat in nov. 28 2011 de catre costel

Generalul iranian Amir Ali Hajizadeh, comandantul Fortelor aeriene ale Gardienilor Revolutiei (armata ideologica a regimului de la Teheran) a anuntat cum va reactiona tara sa, in cazul in care Iranul va fi amenintat de o interventie militara straina.

“Daca suntem amenintati, intentionam intai sa luam la tinta scutul antiracheta al NATO din Turcia. Ulterior, vom viza şi alte tinte”, a declarat generalul Hajizadeh, citat de agentia de presa iraniana Mehr, potrivit Mediafax.

Pana in prezent, oficialii iranieni afirmau ca in cazul unui atac impotriva Iranului, fortele lor vor lansa tiruri de rachete asupra Israelului. Afirmatiile privind atacarea Turciei sunt prima declaratie in acest sens a comandamentului Gardieni Revolutiei.

Amenintarile privind un atac aerian israelian asupra instalatiilor nucleare din Iran s-au multiplicat in Israel dupa publicarea, la 8 noiembrie, de catre Agentia Internationala pentru Energie Atomica, a unui raport care mentioneaza “preocupari grave” privind programul nuclear iranian.

Adresandu-se unitatilor militiei Bassidji la Khorramabad, generalul Hajizadeh a afirmat ca pozitia Iranului este de-acum “sa raspunda la amenintari cu amenintari“, conform unei directive emise luna aceasta de Ghidul Suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

Fortele conduse de generalul Hajizadeh sunt responsabile cu sistemele de rachete ale Gardienilor Revolutiei.

Turcia a acceptat instalarea in sud-estul teritoriului sau a unui sistem radar de alerta precoce, care face parte din scutul antiracheta al NATO. Americanii au anuntat ca acest scut este menit sa contracareze eventualele atacuri cu rachete din Orientul Mijlociu, in special din Iran. Sursa :stirileprotv.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)


One Response to “Iranul s-a pregatit deja de razboi”

  1. so, it begins…..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment