Obama a emis un ordin secret prin care militarii pot ataca proprii cetăţeni

Postat in aug. 30 2011 de catre costel

Se pare că Statele Unite devine din ce în ce mai clar un stat poliţienesc după ce preşedintele Obama a emis pe 19 august 2011 un ordin secret (dar care a “transpirat” şi pe Internet) prin care permite armatei SUA să întreprindă raiduri împotriva civililor americani. Există, într-adevăr, o lege americană, numită Posse Comitatus Act, prin care se interzice armatei americane, dar şi membrilor Gărzii Naţionale, în a acţiona cu forţă în interiorul teritoriului SUA. Dar, există excepţii de la această lege. Astfel, Marina SUA şi corpul militarilor marini pot acţiona cu acordul Departamentul Apărării, iar Garda de Coastă cu acordul Departamentului securităţii naţionale.

Însă, ordinul secret al lui Obama de pe 19 august 2011 a încălcat această lege de protejare a civililor americani de opresiunea militară şi a permis trupelor speciale din cadrul Forţelor Aeriene Americane să întreprindă un raid împotriva unui depozit de armament privat din Las Vegas, denumit Citadel Gun & Safe. Misiunea acestei companii este aceea de “a oferi arme de foc, accesorii şi produse de securitate pentru poliţişti şi soldaţi”.

Raidul militar împotriva acestui magazin nu a fost menţionat de marea mass-medie internaţională, care a păstrat o tăcere suspectă cu privire la acest subiect, dar totuşi această ştire a apărut sporadic în cotidiene on-line mai puţin cunoscute, ca de exemplu Las Vegas Review Journal. Martorii care au asistat la acest raid au declarat că trupele speciale ale lui US Air Force (Forţele Aeriene Americane) au doborât uşile magazinului, asistaţi de forţe de poliţie locală şi de observatori FBI. Trupele US Air Force ţipau în gura mare “avem mandat de percheziţie!”, ceea ce e total dubios, întrucât până în prezent niciun judecător american nu a emis vreun mandat de percheziţie pentru forţele militare împotriva civililor. Atunci când reporterii locali au încercat să-l chestioneze pe purtătorul de cuvânt al Bazei aeriene Nellis, de unde au provenit militarii, aceasta le-a spus că nu le poate spune nimic şi să se adreseze comandamentelor superioare.

Dar ce l-ar fi putut deranja pe Obama atât de mult, încât să dea ordinul acesta aberant? E posibil ca regimul său să fie aspru împotriva oricărui depozit/magazin/companie etc. ce vinde provizii pentru supravieţuire. Intersant e că în urmă cu circa două săptămâni, Departamentul de securitate naţională al SUA a emis o declaraţie intitulată “Indicatori potenţiali al activităţilor teroriste legate de magazinele militare de aprovizionare”, în care a atenţionat că fiecare cetăţean american ce cumpără “provizii pentru supravieţuire” va fi considerat de către autorităţi drept “terorist potenţial”, în special dacă plăteşte cu bani cash.

Atât de mult s-a speriat Obama de aceşti “terorişti potenţiali” încât într-un interviu recent el a avertizat că cea mai mare ameninţare pentru Statele Unite îl reprezintă aşa-numiţii “lupi singuratici”. Iată cum Obama a ajuns să se teamă de propriul popor şi să servească interesele celor 400 de oligarhi americani ce controlează aproape întreaga bogăţie americană.

Într-o ţară în care din ce în ce mai mulţi oameni ajung la puşcărie din cauza sărăciei (pentru că nu pot să-şi plătească debitele), şi în care cei care dezvăluie secretele criminale ale guvernului american sunt pedepsiţi aspru, americanilor nu le mai rămâne decât să se revolte, asemenea rebeliunilor londoneze din vara aceasta. Oricum, “democraţia nr.1 a lumii”, cum a fost numită SUA, se transformă încet-încet în “statul poliţienesc nr.1 al lumii”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment