Red Bull – o bautura ce ar trebui interzisa

Postat in apr. 26 2012 de catre costel

Bautura a fost creata de Dietrich Mateschitz, un producator austri­ac, care a descoperit-o in timpul unei calatorii de afaceri la Hong Kong, unde se intalnea cu un fabricant de periute de dinti. Lichidul – bazat pe o formula ce contine cafei­na si taurina – facea furori in orasul respectiv; atunci s-a gandit ca ar putea aduce produsul in Europa, unde nu era inca nici cunoscut, nici inregistrat, si se putea astfel erija in producator.

Datorita componentelor sale de vitamine amestecate cu Glucuronolactona, in Franta si Danemarca a fost interzisa aceasta bautura mortala. Glucuronolactona este catalogata intre medicamente ca un stimulent. Glucuronolactona este un produs chimic de inalta periculozitate, folosit de catre Departamentul de Aparare din Statele Unite in anii ‘60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate in Vietnam, si actiona ca un drog halucinogen care calma stresul de razboi. Totusi efectele sale in organism au fost devastatoare si a fost intrerupt datorita numarului mare de cazuri de migrene, tumori cerebrale si boli ale ficatului manifestate la soldatii care au consumat asa ceva.

Consecintele consumului:
1. Este periculos sa-l bei pentru ca prin functia sa energizanta accelereaza ritmul cardíac si iti poate provoca infarct.
2. Esti in pericol de a suferi o hemoragie cerebrala, pentru ca Red Bull contine compusi care diluati in sange fac inima sa pompeze mai putin.
3. Este interzisa combinarea Red Bull cu alcool, pentru ca amestecul se transforma intr-o ‘bomba mortala’ care ataca ficatul, distrugand anumite zone care nu se mai refac niciodata.
4. Una dintre componentele principale ale Red Bull-ului este vitamina B12, utilizata in medicina pentru recuperarea pacientilor intrati in coma alcoolica.
Astefel consumul energizantului produce hipertensiune si o stare de excitabilitate, ca si cum ai fi in stare de ebrietate, fara a fi baut alcool.
5. Consumul frecvent de Red Bull duce la aparitia unei serii de afectiuni nervoase si neuronale ireversibile. Sursa : piatza.net

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Red Bull – o bautura ce ar trebui interzisa, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

Post a Comment