REVOLUTIE MONDIALA? Pe retelele sociale se face apel la MISCARI STRADALE IN TOATA LUMEA PE 15 OCTOMBRIE 2011

Postat in oct. 03 2011 de catre costel

 

 

Se prefigurează o mişcare amplă de protest, care se va desfăşura, simultan, începând cu 15 octombrie 2011, în oraşe din zeci de ţări. Pornită la New York, ca un protest împotriva corporaţiilor financiare, OWS (Ocupy Wall Street)tinde să se transforme într-o revoluţie planetară cu consecinţe încă nebănuite.

La o primă vedere, OWS pare o simplă „zvârcolire a socialismului”, ce poate fi ridiculizată de liberali şi de economiştii apropiaţi acestora. Este aberant să ceri anularea datoriilor bancare – aceasta este una dintre revendicările celor care, zilele acestea, ocupă Liberty Plaza şi Podul Brooklyn. Ar fi pe principiul „Hoţul strigă hoţii!”. Cu toate acestea, aşa cum a declarat la CNN şi regizorul Michael Moore, majoritatea americanilor simpatizează cu protestele din New York şi nu este exclus ca mulţi să li se alăture acolo sau în alte oraşe, în zilele şi săptămânile ce vor urma.

De la cele câteva scandări împotriva corporatiştilor care au generat criza şi prosperă în continuare, „pe spatele celor săraci”, s-a ajuns, rapid, la un mesaj cu rezonanţă în inimiletuturor celor afectaţi de criza globală. S-a ajuns la un mesaj care cheamă la o Revoluţie care să producă o „schimbare adevărată”Deşi mesajul este pacifist, videoclipul de promovare pe youtube conţine şi imagini ale confruntărilor violente anterioare dintre manifestanţi şi forţele de ordine, din decursul protestelor de anul acesta, din SUA şi Europa. În plus, mascota mişcării este masca din filmul „V de la Vendetta”,care, deşi are o concluzie generoasă, umanistă, este plin de scene violente.

Iată ce se spune în mesaj:

„Suntem conştienţi de corupţie, de minciuni, de războaie, de sistemele nedrepte care încurajează comportamentele egoiste şi anti-sociale, de violări ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete şi a locuitorilor săi, de acţiunile injuste şi inumane ale corporaţiilor globale pentru putere şi profit… Şi ne-am săturat! Pe 15 octombrie 2011 putem produce o SCHIMBARE ADEVĂRATĂ, dacă oamenii de bun simţ ai acestei planete vor putea lăsa deoparte nimicurile care îi separă şi se vor UNI! Revoluţia Globală – 15 octombrie 2011. Vrem o democraţie reală. Pentru oameni, făcută de oameni. Opriţi maşinăria – creaţi o nouă lume! Acesta poate deveni un eveniment de cotitură… depinde de TINE! Casa noastră, vieţile noastre, viitorul nostru. Nu sunteţi singuri. Viitorul e acum. E timpul să modernizăm planeta”.

Cine este în spatele mişcării OSW şi a Revoluţiei din 15 octombrie?

Unii vor arăta spre socialişti şi spre serviciile secrete ruse. Televiziunea de ştiri RT, finanţată de Moscova, a prezentat reportaje „incendiare” de la New York, încă din primele zile ale mişcării, în timp ce mediile tradiţionale occidentale au păstrat tăcerea asupra subiectului. Doar arestările de sămbătă au făcut înconjurul lumii, pe toate canalele.

Cert este că, oficial, promotorii mişcării sunt persoane cvasinecunoscute, cel mai proeminent fiind un fost membru de campanie al unui candidat la alegerile prezindeţiale din SUA, din 2008. Regizorul Michael Moore i-a vizitat pe protestatarii din Wall Street şi, cum spuneam, a fost invitat la CNN să vorbească despre OWS. Cunoscut pentru mai multe pelicule în care a blamat regimul republican al lui George Bush pentru atentatele din 11 septembrie 2011 şi cartelurile financiare americane pentru criza declanşată în 2008, Moore a susţinut că OSW poate fi începutul unei adevărate revoluţii.

Protestatarii din Liberty Plaza au fost vizitaţi şi de actriţa Suzan Sarandon, care şi-a declarat solidaritatea cu cauza acestora. “Îi înţeleg foarte bine. Personal, nu am fost afectată de maşinaţiunile celor de pe Wall Street, dar dacă mi-aş fi pierdut averea din cauza lor, aş fi fost teribil de mânioasă”, a spus Sarandon. Se pare că, pe 15 octombrie, în afara SUA, cele mai ample proteste vor fi în Spania, Brazilia, Germania, Anglia, Grecia şi Israel. Şi în Ungaria s-au anunţat proteste pe 15 octombrie.sursa: razbointrucuvant.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)


3 Responses to “REVOLUTIE MONDIALA? Pe retelele sociale se face apel la MISCARI STRADALE IN TOATA LUMEA PE 15 OCTOMBRIE 2011”

 1. Societatea se misca . Elanulsi dezideratele sint generoase. lipseste totusi un program de reorganizare a societatii dupa ce revolutia va invinge Ce tip de organizare sociala vom promova ?Comunismul a fost o catastrofa . Capitalismul ,cu crizele lui periodice ,darima tot ce se cladeste cu truda la un pol al societatii si grupeaza bogatia la celalalt pol.E clar ca lucrurile nu pot continua asa la infinit! Corporatiile au ajuns mai puternice decit statele.Statele nu-si mai protejaza cetatenii (contribuabili) iar acestia au ajuns sclavii corporatiilor. Asta datorita politicilor de diminuare a rolului statului in economie ,prin crearea asazisului „stat minimal” pina la disparitia lui totala ,asa cum se doreste in faza finala a globalizarii. Separe ca globalizarea a inceput sa dea rateuri.
  Ma tem totusi ca de aceasta ampla miscare ce se pregateste sa nu profite cei a caror lozinca este PRIN HAOS SPRE ORDINE Am mai trait o Revolutie facuta cu bunacredinta si furata cu perfidie .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Bună,
  am dat o căutare pe Google şi tot ce am găsit la noi, despre 15 Octombrie, e blogul tău. Nicăieri, nici o vorbuliţă. Pe FB şi Twt. văd mulţime de mesaje despre asta, în mai toate ţările. Dar la noi nimic. Nici măcar ceva .. să zicem un „like” de solidaritate. 🙁

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Ceea ce se intampla in lume este din ce in ce mai rau…Nu vreau eu sa fiu un mare conspitationist,dar este evident ca se vrea o NOUA ORDINE MONDIALA.SI la asta se va ajunge daca il dam „apa la moara”.Se pare ca lumea este idroctinata cu tot felul de bazaconii si se pierde esentialul.
  Stim si am auzit cu totii(sau cel putin asa ar trebui) de marii bancheri ai lumii.Aici i-as enumera pe Morgan,Rockchild sau Rockefeller.Se stie ca inca de acum 200 de ani aceste familii au incercat sa indroctineze lume,mai ales cu banii lor.Cele mai mari firme sau banci din lume sunt patronate de ei.Cum ar fi Rezerva Federala a SUA sau Morgan Bank etc…
  Ceea ce se vrea prin acest „miting” este sa-si duca planul la capat.Deci in curand vor aparea prin presa sau pe la tv si vor face tot felulu de declaratii false si isi vor lua rolul in serios.
  Popolatia globului pentru ei inseamna doar sclavi,robi si asa mai departe.Pe ei nu-i intereseaza in nici un caz sa salveze planeta,ci sa o subordoneze prin diferite mijloace cum ar fi implantarea de cipuri sau alte mijloace de acest fel in care pot controla totul…
  Dar sper sa nu se ajunga la asa ceva si sunt constient ca exista si oameni care o sa le puna piedica.Unii dintre acestia am trebui sa fim noi,oamenii de rand pe care ei ii considera simplii sclavi.Astea nu-s vorbe puse in gura lor de catre mine,ci sunt chiar declaratile lor de alungul timpului.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment