Sfarsitul lumii NU va veni in 2012

Postat in iun. 25 2011 de catre costel
Taguri : , , , , , ,
Categorie : Articole

Mai jos aveti atat cele mai cunoscute 10 teorii referitoare la Apocalipsa din 2012, cat si dovezile ca acestea sunt simple speculatii:
Locul 10: Schimbari ale campului magnetic solar vor “praji” Terra.
Soarele parcurge o foarte cunoscuta – si documentata – etapa de 11 ani in care sunt observate schimbari ale frecventei aparitiei petelor solare, cat si anumite schimbari de polarizare. Da, punctul culminant al urmatorului ciclu este in 2012 si, da, exista unele estimari conform carora acest punct culminant va fi cu 30-50% mai puternic decat ultimul.
Dar oamenii de stiinta spun ca acesta cu siguranta nu va fi cel mai mare din istoria noastra moderna.
Cea mai mare furtuna solara inregistrata a avut loc pe data de 4 noiembrie 2003 si a trimis cateva miliarde de tone de plasma inspre Terra. Impactul radiatiei cu atmosfera noastra a avut echivalentul a 5000 de Sori.
Si inca suntem aici.
Locul 09: Campul magnetic al Terrei se va inversa.
Ultima inversare a polilor s-a petrecut acum 800 000 de ani. Cele mai primitive fiinte umane au supravietuit. Dovezi geologice au demonstrat ca inversarea polilor este un eveniment care a avut loc de zeci de mii de ori in istoria Pamantului. Nu exista nici o dovada clara din care sa rezulte ca o extinctie in masa s-a datorat inversarii polilor magnetici.
Locul 08: Axa de rotatie a Terrei se va schimba.
Spre deosebire de Marte, care intr-adevar trece prin astfel de etape, axa de rotatie a Terrei este foarte stabila datorita Lunii. Ar fi nevoie de o coliziune intre Terra si un obiect de marimea satelitului nostru natural pentru a produce anumite schimbari in unghiul de rotatie.
In sistemul nostru solar nu se mai produc asemenea evenimente.
Locul 07: O aliniere a planetelor Saturn si Jupiter va perturba “gravitational” Terra.
In ultimele decade au existat numeroase teorii conform carora o aliniere magistrala intre Jupiter si Saturn ar cauza fenomene geologice si meteorilogice catastrofale pe Terra.
Nici o astfel de aliniere nu este “programata” pentru 2012.
In 1962 a avut loc o aliniere totala care a bagat astronomii in fibrilatii. Punctul culminant a fost o eclipsa de soare. Cea mai cunoscuta aliniere intre planete s-a petrecut in 1982 si a dat nastere unei carti initulate “Efectul Jupiter”. La acea vreme s-au prezis cutremure puternice si inundatii record.
Totul a decurs normal si fara catastrofe naturale.
Luna are o atractie gravitationala mult, mult, mult mai mare decat Jupiter, care e pozitionat la peste 500 milioane de km distanta.
Locul 06: Soarele se va alinia cu ecuatorul galactic la solstitiul de iarna.
Alinierea Soarelui cu ecuatorul galactic nu are nici o influenta asupra Terrei. E vorba doar de coordonate. Asa cum nici intersectia a doua strazi nu influenteaza in nici un fel forma geografica pe care se afla.
Sistemul nostru solar trece prin Campia Galactica o data la fiecare 30-40 de milioane de ani. Rezultatul fiind o crestere a numarului de comete care s-ar putea indrepta inspre noi. Dar acest fenomen de desfasoara pe o perioada de mii de ani. Nu va avea loc pe o data anume.
Locul 05: Gaura neagra gigant din centrul galaxiei ne va afecta.
Gaura neagra din centrul galaxiei nu are nici o influenta asupra discului galactic. Aceasta “cantareste” aproximativ 3 milioane de mase solare. Galaxia cantareste cateva miliarde de mase solare. E ca si cum coada ar da din caine si nu cainele din coada.
Coliziunea dintre galaxia Calea Lactee si galaxia Andromeda va alimenta gaura neagra cu gaz si aceasta va straluci ca un quasar. Dar acest lucru se va intampla in cateva miliarde de ani.
Locul 04: Un asteroid va lovi Terra.
Asteroidul care a primit cea mai mare atentie din partea mass-mediei globale este Apophis, o bucata de metal cu un diametru de 300 m care initial avea 2,7% sanse sa ne loveasca in anul 2029, dar care intre timp s-a dovedit a avea 1 sansa la 250 000. Teoretic vorbind, un asteroid ar putea aparea pe cer maine, dar daca noi nu stim asta azi, cu siguranta mayasii nu o stiau acum 1200 de ani.
Impacturile apocaliptice au loc 1 data la cateva milioane de ani.
Locul 03: Planeta Nibiru va intra in coliziune cu Terra
Nu exista o asemenea planeta. E inventie umana. Povestea acestei planete a fost inventata pentru a vinde carti, DVD-uri s.a.m.d.. Sub nici o forma nu exista aceasta planeta. Nu credeti tot ce vedeti pe internet.
Locul 02: Supernove sau Hypernove vor iradia Terra
Nu exista stele atat de apropiate de noi incat transformarea lor in supernove sa ne afecteze. Cel mai apropiat candidat, gigantul Betelgeuse, are sanse mari sa explodeze candva in urmatorii 1000 de ani. Steaua monstru Eta Carinae se afla, de asemenea, la sfarsitul vietii. Nici o stea muribunda nu are axa de rotatie indreptata direct inspre Terra, asa ca nu trebuie sa ne ingrijoram in privinta unei posibile iradieri catastrofale rezultate in urma imploziei centrului stelei respective. De fapt astfel de stele sunt destul de rare in Calea Lactee. Terra are 1% sanse sa fie “arsa” in urmatorii 10 miliarde de ani.
Locul 01: Un nor de energie neagra va acoperi sistemul nostru solar

Energia neagra este prezenta peste tot in jurul nostru. Si nu este grupata in formatiuni “noroase”. La fel si cu materia neagra

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment