UN BUTON DE ALARMA PENTRU INTERNET, astfel incat utilizatorii de web SA RAPORTEZE IMEDIAT orice continut EXTREMIST. Ce va insemna insa extremist?

Postat in iul. 31 2011 de catre costel

Pasul 1 a fost acesta:

SISTEMUL N-A RATAT OPORTUNITATEA: Europol realizeaza PORTRETUL EXTREMISTULUI DE DREAPTA. Ce va urma?

Iata acum si pasul 2.

Citez din articolul Friedrich warns of hidden far-right threat:

Ca rezultat al masacrului din Norvegia, Ministrul de Interne German Hans-Peter Friederich a avertizat că Germania este şi ea în pericol datorită extremiştilor de dreapta care nu sunt descoperiţi.

Avertismentul său a venit ca răspuns al sindicatului poliţiştilor „Federaţia Poliţiei Criminale Germane” (BDK) şi Friederich a propus ca un buton de alarmă să fie programat pentru internet, astfel încât utilizatorii de web să poată raporta imediat un conţinut sau o ameninţare extremistă.

Este unul din numeroasele apeluri în creştere pentru o cercetare mai aprofundată a extremismului fundamentat pe internet.

Friedrich a spus în ediţia cotidianului Rheinische Post că, deşi organizaţiile de extremă dreaptă par a suferi pierderi de membri, numărul naţionaliştilor independenţi şi a neo-naziştilor este în creştere.

Serviciile de securitate au urmărit îndeaproape scena extremismului de dreapta, a spus Friederich. Totuşi, acesta a adăugat că el nu ar putea niciodată exclude un atact în Germania de tipul celui care a zdrunciat Norvegia, pentru că acolo au existat extremişti care au lucrat în umbră.

Naţionalistul norvegian declarat anti-imigrare, Anders Behring Breivik, a ucis cel puţin 76 de oameni într-un foc dezlănţuit şi un atac cu bombă, vinerea trecută. Cele mai multe dintre victimele sale au fost membri tineri ai Partidului Muncitoresc la conductătore, ce participau la o tabără de vară pe o insulă.

“Chiar dacă monitorizăm intens scena, nu îi putem exclude pe singuratici, pe indivizii revoluţionari care trec neobservaţi,” a spus Friedrich. “Ştim că există pericol în scena extremismului de dreapta. Dar problema nu o reprezintă cei pe care îi avem în vedere, ci aceia care ei însişi sunt revoluţionari în secret.”

Breivik apare să fi activat pe internet şi pretinde că a avut contact cu extremiştii de dreapta din alte ţări. Oricum, el nu a fost activ şi nici membru marcat al extremiştilor de dreapta din Norvegia şi a trecut neobservat de serviciile de securitate, cu excepţia faptului că a cumpărat cantităţi mari de substanţe pentru a fabrica explozibil[1] iar banii i-a obţinut prin închirierea unei ferme.

Preşedintele BDK, Klaus Jansen a spus în Neue Osnabrücker Zeitung că un buton de alarmă pe internet va da posibilita oamenilor care se izbesc de un conţinut periculos să-l raporteze imediat.

“Oamenii care descoperă un conţinut revoluţionar de extremă dreapta, idei islamiste sau indicaţii de ucidere în masă trebuie să poată bloca pagina şi să transmită informaţia unui centru de urgenţă”, a mai spus acesta.

Centrul de urgenţă va asigura o „permanenţă şi va fi format din poliţişti instruiţi, sociologi şi psihologi”, a mai adăugat acesta.

Criminalul norvegian, Jansen a indicat că şi-a răspândit ideologia pe internet prin intermediul Facebook şi a altor site-uri.

“Ceva grav s-a întâmplat acolo pentru că mulţi oameni de pe internet au fost conştienţi de pericol”.

Co-liderul ecologist, Cem Özdemir a criticat şi el lipsa de responsabilitate pe internet şi a spus că nu ar trebui exclusă din legile constituiţiei care se aplică tuturor domeniilor vieţii.

“Internetul nu este o zonă zero scutită de pedeaspă”, a spus el. „Acestea sunt probleme serioase cu servere care se găsesc în alte ţări. Există probleme acolo unde graniţele naţionale sunt încălcate. În astfel de cazuri, trebuie să facem mai mult pentru a asigura securitatea.”

Friedrich a spus că este deasemenea preocupat de aşa-numiţii „naţionalişti liberi”, care nu aparţin niciunui partid sau organizaţii de extremism dreapta şi, tocmai de aceea sunt mai puţin previzibili şi mai greu de observat. Se estimează că sunt cel puţin 1,000 de extremişti în Germania, consideraţi a fi foarte violenţi.

Rapoartele Biroului pentru Protecţia Constituţiei (BfV) arată că numărul extremiştilor este în creştere iar extremiştii de extremă dreapta pun probleme mai serioase în comparaţia cu extremiştii tradiţionalişti.

Naţionaliştii liberi urmează modelul naţionaliştilor de extremă strângă, aşa-zişii inksautonomen, care stau în urmă, sunt greu de prevăzut şi observat, a mai afirmat BfV.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment