CISPA – un nou proiect de lege american pentru CENZURAREA INTERNETULUI sau SOPA isi schimba doar numele?

Postat in apr. 09 2012 de catre costel

Un nou proiect de lege controversat, al cărui critici susţin că va duce la cezurarea internetului, capătă tot mai multă susţinere în congresul american.

Un nou proiect de lege american a băgat spaima în internauţi

Proiectul Legii de Colaborare şi Protecţie în domeniul Cyber-Securităţii (CISPA), înregistrată cu numele de H.R. 3523, reprezintă o nouă ameninţare la adresa internetului liber din prezent, susţin criticii săi, care îl compară cu la fel de controversatele proiecte de lege PIPA şi SOPA, a căror implementare a fost amânată de congresul american.

Cele mai tari caricaturi cu SOPA şi PIPA GALERIE FOTO

Controversatul proiect de lege american “va permite împărtăşirea de informaţii privind cyber-securitatea între diverse servicii de informaţii din Statele Unite”. FBI va putea cere furnizorilor de servicii de internet informaţii despre utilizatorii de internet fără să aibă nevoie de un mandat, cât timp acţiunile se vor desfăşura în numele “cyber-securităţii”.

Mai mult, legea le va permite companiilor să monitorizeze şi să cenzureze comunicaţiile pe internet sub pretextul încălcării drepturilor de autor, atrage atenţia Electronic Frontier Foundation. De asemenea, site-uri precum WikiLeaks, care publică informaţii secrete “scurse” din interiorul unor agenţii gurvernamentale, vor avea de suferit din cauza CISPA, scrie examiner.com.

Criticii proiectului de lege susţin că legislaţia americană actuală este atât de vagă încât aproape orice activitate pe internet ar putea fi monitorizată sau cenzurată în numele cyber-securităţii.

Proiectul de lege CISPA poate fi consultat AICI.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment