Fire-Starters

Postat in iun. 27 2011 de catre costel
Taguri :
Categorie : Articole

În noiembrie 1890, în Thorah, pe lângă Toronto, Canada au început să aibe loc tot felul de lucruri ciudate, aparent legate de o fetiţă de 14 ani, pe nume Jennie Bramwell, un copil adoptat de fermierul Dawson şi soţia lui. Se pare că într-o zi această fetiţă s-a îmbolnăvit şi a intrat într-un fel de transă. La scurt timp a început să plângă şi să arate spre tavan ţipând “priviţi acolo”, tavanul luase foc. În următoarele zile mai multe focuri au început să apară prin casă, din moment ce unul era stins apărea altul. Se pare că cel puţin o săptămână a trecut fără ca cineva săşi pună cu adevărat vreo problemă, uimitor.

În cele din urmă toată mobila a fost mutată afară iar fata învinuită pentru incendii şi trimisă înapoi la orfelinatul de la care a fost luată. Eveninimentele stranii au încetat. Un reporter s-a ocupat în detaliu de caz şi a observat că fata avea cunoştinţe rudimentare de chimie şi că a făcut mai multe drumuri până la un chimist din zonă, de asemenea, în oraş era cunoscut faptul că avea obieciul să fure lucruri.

În ianuarie 1895 au avut loc incendii în casa unui tâmplar şomer pe nume Adam Colwell din Brooklyn, New York. Cazul a fost cercetat de poliţişti şi pompieri care au fost martori la combustii spontane ale mai multor obiecte. A fost suspectată fata adoptată a familiei Colwell, pe nume Rhoda însă această teorie a căzut când s-a observat că mai multe incendii au izbucnit în timp ce fetiţa era interogată.

Într-o zi de 4 ianuarie, când toată familia era împreună, în bucătărie o oală a căzut de pe aragaz şi patru tablouri au fost aruncate de pe perete. La scurt timp un pat a luat foc iar când a venit poliţia, tapetul din casă a început să ardă. În cele din urmă toată casa a ars.

În general astfel de cazuri de combustie spontană sunt legate de fenomene poltergeist şi de fete tinere, de obicei adoptate, dar nu este o regulă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment