Iran: Gardienii Revoluției se pregătesc de război

Postat in dec. 07 2011 de catre costel

Gardienii Revoluției, armata de elită a guvernului islamic de la Teheran, se pregătesc de război, în contextul multiplicării semnalelor pe care statele occidentale le-au dat în ultima perioadă, sancționând Iranul pentru programul său nuclear.

Conform ziarului ”The Telegraph”, un ordin dat de generalul Mohammed Ali Jaafari, comandantul Gardienilor Revoluției, a ridicat gradul de disponibilitate operațională, fiind demarate pregătirile pentru eventuale atacuri externe sau sub acoperire.

Responsabili din serviciile de informații occidentale susțin că Republica Islamică a conceput deja planuri pentru dispersarea rachetelor cu rază lungă de acțiune, a explozibililor, artileriei și pentru amplasarea unor unități ale gardienilor în poziții defensive importante.

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul spiritual al Iranului, a lansat o directivă către toți șefii militari ai țării și serviciilor de informații, cerându-le să ia toate măsurile necesare pentru a proteja regimul.

Generalul Jaafari a dat curs acestei solicitări, ordonând unităților Gardienilor Revoluției să mute arsenalul de rachete cu rază lungă de acțiune ale Iranului în locuri secrete, unde pot fi mai bine păzite de un eventual atac  extern și de unde pot fi lansate împotriva inamicilor.

În plus, forțele aeriene ale Teheranului ai format ”unități de reacție rapidă”, care fac exerciții pentru a riposta în fața unui atac aerian al inamicului.

Acest ordin a fost dat în replică la presiunile tot mai numeroase ale statelor occidentale asupra Iranului, după ce, luna trecută,  Agenția Internațională pentru Energie Atomică a precizat că dispune de informaţii „credibile” conform cărora există „o dimensiune militară” a programului nuclear al Teheranului.

Citiţi mai mult:EVZ.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment