Libia şi Gaddafi: manipulare şi dezinformare „marca NATO şi Oculta Mondială”

Postat in sept. 01 2011 de catre costel

Este strigător la cer cum mass-media internaţională şi politicienii occidentali încearcă să-l pună într-o lumină total negativă pe Gaddafi, liderul libian, de zici că Satana a domnit în Libia în ultimii zeci de ani. Nu contest faptul că Gaddafi n-ar fi un dictator, dar, cel puţin, faţă de liderii “democraţi” ai lumii, a mai avut grijă şi de propriul popor. Şi, ca să fiu mai explicit, nu mă refer la întreaga mass-medie internaţională (căci mai există încă presă liberă şi adevărat independentă, slavă Domnului), ci la acele canale principale ce sunt controlate de Oculta Mondială (agenţii de presă gen Reuters sau Associated Press, televiziuni gen CNN sau FoxNews, publicaţii ca Le Monde sau New York Times etc.)

Să vedem, aşadar, fapte, nu vorbe:

* În anul 1951, Libia era cea mai săracă ţară din lume. Înainte de începerea conflictului cu NATO, Libia era ţara cu cel mai înalt nivel de trai din Africa, fiind înaintea Rusiei, Braziliei şi Arabiei Saudite. Locuitorii libieni aveau un sistem de sănătate gratuit şi bine pus la punct şi învăţământ gratuit. Cuplurile nou căsătorite primeau 50.000 de dolari pentru o casă nouă (sunt curios care ţară din lume mai oferă 50.000 de dolari unei noi familii). Toate creditele bancare au dobânda de 0% şi asta prin lege! (câţi dintre noi, ce au rate la bănci, nu ar dori dobândă 0% pentru creditele luate…) Aşadar, populaţia libiană o ducea bine economic. De ce n-au fost lăsaţi în pace şi au fost atraşi în acest război cu NATO?. Astfel, în 2010, înaintea războiului cu NATO şi cu rebelii din 2011, în Libia se derula un proiect masiv de 80 de miliarde de dolari pentru construirea a 160.000 de locuinţe. Tot guvernul libian investea 8 miliarde de dolari pentru deschiderea a 25 de universităţi. Alte miliarde de dolari erau investiţi în infrastructura ţării. Deci, banii nu erau păpaţi de Gaddafi şi de acoliţii săi, iar regimul libian chiar băga bani în această ţară, bani obţinuţi din vânzarea petrolului. De ce NATO şi occidentalii au distrus viitorul acestei ţări? După bombordamentele NATO şi distrugerile rebelilor libieni, Libia este o ţară devastată şi a fost adusă înapoi la stadiul de acum 20-30 de ani. Cine îşi asumă toate aceste pierderi?

* S-a creat mare tam-tam pe lipsa drepturilor omului în Libia. Asta e o mare DEZINFORMARE şi PĂCĂLEALĂ, la care mulţi au aderat. Vă prezint linkul către documentul Naţiunilor Unite privind situaţia drepturilor omului în Libia, document publicat pe 4 ianuarie 2011, înainte de începerea războiului din Libia: http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/16session/A-HRC-16-15.pdf. În el nu se aduc la cunoştinţă încălcări grave ale drepturilor omului de către Tripoli, aşa cum este acuzată Libia în prezent de către Franţa, SUA şi aliaţii ei din NATO. În plus, câteva ţări chiar au lăudat progresele făcute de Gaddafi pe linia respectării drepturilor omului. Desigur, SUA, Israelul, Franţa şi Marea Britanie au rămas critici la adresa conducătorului libian, dar acest lucru era de aşteptat. De exemplu, în raport se spune că “Australia salută progresul Libiei în drepturile omului şi disponibilitatea ţării în a facilita vizitele unor organizaţii ca Human Rights Watch şi Amnesty International, lucrul care demonstrează angajamentul Libiei în faţa comunităţii internaţionale pentru respectarea drepturilor omului.” Chiar şi Canada, o altă ţară occidentală “salută îmbunătăţirile făcute de Libia pe linia respectării drepturilor omului”.

Repet şi-o mai spun încă o dată: nu spun că Gaddafi ar fi un sfânt. Dar, orice lider are o opoziţie în orice ţară, şi, în acest caz, NATO, ajutată de marile trusturi de presă, s-a folosit de opoziţia libiană şi a întors-o împotriva lui Gaddafi, prin manipulare şi înşelăciune.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment