Liderii Americii pregătesc un nou atentat terorist împotriva propriului popor, pentru a putea declanşa un alt război de proportii

Postat in iul. 22 2011 de catre costel

America e din ce în ce mai slăbită. Economia ei dă semne de prăbuşire, şomajul creşte, iar deficitul bugetar a atins proporţii uriaşe. Dolarul american e posibil să fie înlocuit într-o bună zi ca monedă de schimb internaţională . Influenţa SUA a scăzut mult şi în lume: Iranul nu numai că îşi poate fabrica liniştit bomba nucleară fără să-i fie frică de americani , dar îşi permite chiar să ameninţe cu atacarea Americii cu rachete dintr-o bază secretă din Venezuela . Aşa că eu aş paria împotriva Statelor Unite, chiar dacă unii ne îndeamnă să n-o facem .

Măcinată şi din interior şi din exterior, ce ar putea face acest gigant care este SUA ca să supravieţuiască? Credeţi că va ceda atât de uşor? Nici pe departe. Singura şansă a Americii în a-şi prelungi supravieţuirea şi influenţa ei primordială în lume este declanşarea unui nou război în lume.

Un nou război este vital pentru SUA din mai multe puncte de vedere:

(1) îşi relansează economia – căci războiul necesită echipamente militare ce vor fi cumpărate de la marii producători americani, care astfel vor avea o mulţime de comenzi. Au nevoie americanii de bani pentru asta? Nu-i nimic! Îi vor tipări. Puţin le pasă dacă vor genera inflaţie în lume, acolo unde dolarul american este (încă) principala monedă de schimb a lumii.

(2) îşi recâştigă prestigiul de “jandarm al lumii” – multe state ambiţioase din lume, gen Iranul, China, Venezuela, Pakistanul etc. deja nu mai simt nicio frică faţă de ameninţarea americană. Declanşarea unui război ucigător ar face ca “unchiul Sam” să-şi arate încă o dată colţii în faţa lumii, care va înţelege că “fiara” încă este puternică. Recâştigarea acestui statut în lume ar salva America de la pieire.

(3) se poate folosi de resursele naturale ale ţării cu care se va afla în conflict – dacă statul cu care va purta războiul va deţine, de exemplu, mari zăcăminte de petrol, America îşi va putea acoperi o mare parte din imensele cheltuieli militare cu explotarea preferenţială a acestor zăcăminte.

În concluzie, sunt cel puţin trei argumente forte care arată cât de avantajos este pentru SUA declanşarea unui nou război. Totuşi, pentru izbucnirea sa, este nevoie de o motivaţie puternică a liderilor americani, atât în ochii propriului popor cât şi ai lumii. Un american de rând nu va fi deloc încântat dacă i se va spune, de exemplu: “Mergem la război în Libia, căci Gaddhafi omoară civilii libieni”. El ar spune: “Aşa, şi? Ce mă interesează pe mine chestia asta?” De aceea, motivaţia trebuie să fie foarte puternică. Exact aşa cum au fost atacurile teroriste de pe 11 septembrie 2001. Atunci, în acele momente, toată lumea era de acord cu războiul din Afghanistan. Cu ameninţarea terorismului în spate, chiar şi războiul din Iraq de 2 ani mai târziu a fost mai uşor de declanşat.

Aşadar, unde vreau să ajung? Cred cu tărie (desigur, s-ar putea să mă şi înşel) că în următoarele luni (maxim) 1 an pe teritoriul SUA va avea loc un atentat terorist asemănător cu cel de pe 11 septembrie 2001. Sunt şanse ca atentatul terorist să aibă chiar pe data de 11 septembrie 2011, la aniversarea celor 10 ani de la tragedia din New York. De cine va fi organizat acest atentat terorist? Bineînţeles, ca şi în 2001, de către serviciile secrete americane. Pe cine va cădea toată vina? Pe o organizaţie teroristă din Libia, din Siria, din Iran, din Pakistan, din Coreea de Nord sau din Venezuela…pentru ca războiul să fie declanşat împotriva unora din ţările enumerate mai sus.

Tot ce-am spus până acum sunt doar simple speculaţii? Nu ştiu, dar pentru cei sceptici le propun să citească şi ştirea aceasta de pe 29 iunie 2011 apărută pe CNN. În ea, John Brennan, consilierul Casei Albe în materie de antiterorism, fără să ofere nicio explicaţie credibilă a prezentat noua strategie de antiterorism, spunând: “Aceasta este prima strategie de antiterorism care ia în considerare teritoriul ţării noastre drept zonă principală de concentrare în eforturile noastre de antiterorism”. Cum Bin Laden trebuia scos din arenă, fiind declarat mort şi ucis în 2011 (deşi el era mort încă din 2001 – în faţă a trebuit scos un alt terorist, Ayman al Zawahiri, cică mâna dreapta a bin Laden. John Brennan crede că Zawahiri constituie o ameninţare pentru Statele Unite căci “el ar putea încerca o serie de noi atacuri care ar arăta că Al Qaeda este încă puternică”. Sub pretextul urmăririi altor membri ai lui Al Qaeda (care apropo, nu există ca organizaţie!! – în războiul contra terorismului, afirmaţia lui Brennan pare mai degrabă ca o “profeţie” a Casei Albe pentru încă un atac terorist 9/11.

În concluzie, părerea mea este că în anul acesta 2011 să ne aşteptăm la un “atac terorist” asemănător cu 9/11. Cruzimea celor care conduc destinele Americii şi ale lumii este infinită…

sursa: http://www.lovendal.net/wp52/conducatorii-americii-pregatesc-un-nou-atentat-terorist-impotriva-propriului-popor-pentru-ca-sa-poata-declansa-un-alt-razboi/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Liderii Americii pregătesc un nou atentat terorist împotriva propriului popor, pentru a putea declanşa un alt război de proportii , 10.0 out of 10 based on 1 rating

Post a Comment