Ne vor sterge pana si memoria…ce o sa ne mai ramana?

Postat in sept. 25 2011 de catre costel

Un grup de specialisti în neurologie de la Universitatea John Hopkins testează un medicament care, spun ei, sterge din memorie amintirile traumatizante.

Testele pe cobai au arstat ca, atunci cand sunt speriati, o anumita parte a creierului (amygdala, prezenta la vertebrate si inclusiv la om), responsabilă de reactiile emotionale puternice, isi intensifica puternic activitatea. Această parte a creierului este dependentă de o proteină existentă în celulele nervoase.

Prin eliminarea proteinei, amygdala ramane pasivă la stimulii externi. Cercetatorii cred că în acest fel trairile extreme vor fi uitate, fără a fi permanent afectat creierul, asa cum se intâmpla în cazul unei lobotomii spre exemplu.

Se precizează totuşi că medicamentul poate face uitate doar amintirile recente de acest gen (24, maximum 48 de ore). Acest experiment nu este departe de cel imaginat în filmul Total Recall şi în alte S.F.-uri cu subiect similar, unde întreaga memorie putea fi eradicata.

Nu stiu de ce, dar am vaga impresie ca acesti baieti vor ceva mai mult, si anume sa ne faca direct cobai, raspunzand la comenzi si uitand multe din chestiile urate despre ei sau cei la fel ca ei.

sursa: satirikon.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment