Oamenii vor trece candva intr-un univers paralel?

Postat in iul. 04 2011 de catre costel
Taguri : , , , , , ,
Categorie : Articole

Existenta unui univers paralel reprezinta o teorie vehiculata de multi fizicieni. Trecerea intr-un univers paralel este posibila, considera cunoscutul fizician Michio Kaku, de la Universitatea din New York.

Ca multi fizicieni, Michio Kaku crede ca universul nostru se va sfarsi printr-un “mare inghet”. Cu toate acestea, spre deosebire de alti colegi de breasla, el spune ca am putea evita aceasta soarta, printr-o trecere intr-un univers paralel, infomeaza Daily Galaxy.

Una dintre cele mai fascinante descoperiri ale secolului nostru poate fi iminenta, daca acceleratorul Large Hadron Collider de la Geneva va produce un fel de gauri negre minuscule.

Conform celor mai buni fizicieni actuali, asemenea nano-gauri negre nu pot fi realizate cu nivelul de energie pe care-l poate genera LHC, dar ele s-ar putea naste, daca un univers paralel ar oferi o putere gravitationala suplimentara.

Versiunea teoriei multiuniversului sugereaza ca exista cel putin un alt univers, foarte apropiat de noi, poate chiar la doar cativa milimetri distanta. Acest scenariu este posibil, cu anumite efecte, in special de gravitatie, “o trecere dincolo”, care poate fi responsabila pentru producerea energiei si a materiei intunecate, ce reprezinta 96% din univers.

“Ideea universului multiplu este o inventie mai mult decat fantastica – ea apare natural in mai multe teorii stiintifice si merita a fi luata in serios”, a declarat Aurelian Barrau, un fizician francez de la Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara (CERN).

Exista o varietate de teorii bazate pe idea universurilor paralele, dar ideea fundamentala este ca, daca universul este infinit, atunci tot ceea ce ar putea sa apara s-a intamplat, se intampla sau se va intampla.

Multi autori SF sugereaza calatorii paradoxale in timp, care ar putea fi rezolvate prin teoria universurilor paralele, dar in munca mea de fizician, aceasta concluzie s-a dedus din teoria cuantica” a spus dr. David Deutsch, de la Universitatea Oxford.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment