Protecţia Consumatorilor: McDonald’s minte clienţii în ultima reclamă. Cartofii prăjiţi nu sunt “eco”

Postat in apr. 17 2012 de catre costel
ANPC a sancționat McDonald's în urma controalelor efectuate

ANPC a sancționat McDonald’s în urma controalelor efectuate

După ce s-a autosesizat cu privire la o reclamă la cartofii prăjiți de la McDonald’s, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) cere Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să ia măsuri.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ANPC, instituția a constatat emiterea unui spot publicitar în care se fac afirmații precum “cartofii prăjiți de la McDonald’s aduc aminte de bunici”, transmițându-se în mod eronat informația conform căreia materia primă utilizată este cartoful care provine de la piață.

ANPC a întreprins mai multe controale în restaurantele McDonald’s, iar comisarii de la Protecția Consumatorului au constatat că “produsul <<cartofi prăjiți>> provine din tratarea termică a produsului <<cartofi congelați>>, materie primă a cărui listă a ingredientelor conține următoarele: cartofi, ulei vegetal, dextroză, stabilizator: difosfat de sodiu”, se mai arată în comunicat.

ANPC susține că prin difuzarea spotului publicitar se transmit două informații care sunt menite să inducă în eroare consumatorii. În primul rând, se propagă ideea conform căreia cartofii prăjiți provin din cartofi achiziționați de la piață, materia primă utilizată pentru acest produs fiind, de fapt, cartofii congelați. În al doilea rând, expresia “aduc aminte de bunici” induce consumatorului “ideea falsă de reîntoarcere la calitatea de odinioară, de produs fabricat după metode artizanale, produsul fiind fabricat industrial”, spun cei de la ANPC.

Instituția mai informează că, în urma controalelor efectuate, ANPC a sancționat lanțul de restaurante McDonald’s. Totodată, ANPC cere CNA “aplicarea măsurilor ce se impun pentru intrarea în legalitate privind difuzarea acestui spot publicitar”. Sursa : adevarul.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment