Un general chinez ameninţă: China ar putea ataca SUA cu rachete nucleare

Postat in sept. 05 2011 de catre costel

Comentariul public al generalului Xu Guangyu a venit drept răspuns la dezvăluirile WikiLeaks conform cărora în 2010 Washington-ul şi-ar fi avertizat aliaţii înaintea unui test al Chinei cu o rachetă interceptoare. Secretarul de stat Hillary Clinton a transmis pe 9 ianuarie 2010 un mesaj clasificat ambasadelor americane din Australia, Marea Britanie, Canada şi Noua Zeelandă prin care notifica aceste ţări asupra unor lansări chineze de rachete ce vor avea loc două zile mai târziu. Mesajul conţinea detalii privind locul de lansare şi ţintele sale, modelele de rachete, scopul testului şi data testului.

Cotidianul din Hong Kong, South China Morning Post, afirma faptul că informaţiile dezvăluite de WikiLeaks trebuie să fi provenit de la sateliţii americani care ar fi detectat activităţi în zona locurilor de lansare, dar alte informaţii (ca de exemplu tipul de rachete şi ziua testului) trebuie să fi provenit dintr-un spion american infiltrat în Corpul strategic al rachetelor militare din China. În acest context, cotidianul din Hong Kong a remarcat afirmaţia lui Xu care a spus că “dacă China nu-şi va mai putea păstra secretul asupra lansărilor de rachete, atunci ea nu va mai fi capabilă să lanseze un atac-surpriză asupra Statelor Unite”.

Chiar se pregăteşte China de a distruge America cu o serie de atacuri cu rachete nucleare? Comentariile generalului Xu nu constituie desigur o dovadă, dar relevă clar că ofiţerii superiori chinezi s-au gândit să facă acest lucru. Şi Xu nu e singurul. El face parte din acea “armată de generali, amirali şi colonei” chinezi care au vorbit despre eventualitatea unui război al Chinei cu SUA în viitorul apropiat. De exemplu, în februarie 2010, colonelul Meng Xianging spunea că Armata Populară Chineză îşi va moderniza calitativ capacităţile sale pentru a se opune politicii americane în privinţa Taiwanului, iar într-un deceniu China se va putea bate de la egal la egal cu America.

sursa: lovedal.net

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Post a Comment